Salakuljettajat kaavuissaan

Kolme valenunnaa yritti salakuljettaa kokaiinia kaapujensa alla.

Kolumbia. Klassikko on aina klassikko. Elokuvissa rosmot ovat iän kaiken valepukeutuneet nunniksi, mutta osataan sitä elävässä elämässäkin. Kolumbialaisella lentokentällä jäi toukokuussa kiinni kolme nunnaksi pukeutunutta salakuljettajaa.

Kolumbian poliisi pysäytti kolmen nunnan seurueen San Andréksen saaren lentokentällä, kertoo kolumbialainen El Tiempo -lehti. Bogotásta matkaan lähteneen kolmikon hermostunut käytös herätti poliisin huomion.

Jokaisen nunnaksi pukeutuneen naisen kaavun alta paljastui kaksi kiloa kokaiinia. Kaikkiaan naisten tuomisista olisi riittänyt laitonta hengenravintoa yli 60 000 käyttöannoksen verran. Valenunnat marssitettiin paikallisen median eteen niin kaavuissa kuin kaavuittakin.

Kolumbiaan kuuluva San Andréksen saari sijaitsee Karibianmerellä noin 750 kilometrin matkan päässä manner-Kolumbiasta, lähellä Nicaraguan rannikkoa. Saari on paitsi verokarkureiden myös salakuljettajien suosiossa, sillä se tarjoaa välietapin matkalla Kolumbiasta kohti Keski- ja Pohjois-Amerikan huumemarkkinoita.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!