Benin on satojen jumalien maa

Länsiafrikkalaisen Beninin pääuskontoja ovat kristinusko, islam ja animismi.

Länsiafrikkalainen Benin on voodoon syntypaikka, ja animismi maan pääuskonto. Muut pääuskonnot ovat kristinusko ja islam. Uskonnollinen suvaitsevaisuus on itsestäänselvyys, ja uskonnot sekoittuvat toisiinsa ja sulautuvat yhteen ihmisten arjessa.

Vodoo perustuu animistisiin uskomuksiin. Kaikessa elollisessa ja elottomassa on henki. Maailma rakentuu neljästä elementistä: tulesta, vedestä, maasta ja ilmasta. Jokaisella elementillä on omat jumaluutensa. Beninissä on yli 250 jumalaa.

Mami Wata yhdistetään veteen ja vaurauteen. Hänen nimensä on arvioitu periytyvän briteiltä, jotka olisivat kutsuneet häntä Mammy Wateriksi, vesiäidiksi. Merenneidon hahmoinen, valkoihoinen Mami Wata on myös yhdistetty eurooppalaisten laivojen keulakuviin. Jos ihminen on syntynyt Mami Watan vaikutuksen alaisena, hän saa onnellisen ja rauhallisen elämän.

Lue pääjuttu:

Vedenjumalattaren kosketus

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!