Brittiyritykset dumppasivat jätteitä Brasiliaan

Brittiläisyhtiö dumppasi tonneittain jätteitä Brasiliaan, mistä tuli sadan tuhannen euron sakot.

Britannia. Suur-Lontoon rikosoikeus on tuominnut brittiläisen yhtiön sadan tuhannen euron korvauksiin ympäristörikoksesta. Tuomittu Edwards Waste Paper -yhtiö on dumpannut tonneittain jätteitä Brasiliaan. Kaksi muuta asiaan sekaantunutta yritystä selvisi pienemmillä rangaistuksilla.

Rikosvyyhti alkoi purkautua heinäkuussa 2009, kun brasilialaisviranomaiset löysivät satama-alueelta 89 konttia, jotka pitivät sisällään 1 500 tonnia jätteitä. Lähetys, jonka sisällöksi oli merkitty sekalaista muovitavaraa, palautettiin takaisin Britanniaan. Ympäristöviranomaisten tutkimuksissa konteista paljastui muun muassa vaippoja, neuloja ja muita sairaalajätteitä.

Oikeuskäsittelyssä selvisi, että jätteitä oli kerätty 30 kunnasta, kertoo BBC. Kolme yritystä oli kuljettanut jätteet Brasiliaan välttyäkseen lajittelu- ja puhdistuskustannuksilta. Yritykset ilmoittivat konttien sisällöksi muovin, koska sen vienti kierrätettäväksi ulkomaille

on sallittua, toisin kuin sekajätteiden. Kierrätys on Britanniassa lakisääteistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!