Artikkelikuva

Matkamuisto: Onnea tuova pöllökalenteri muistuttaa elämän onnekkaimmasta päivästä

Viisautta huokuva taikaesine tarttui lukijan mukaan vaihto-opiskelijana Iso-Britanniassa.

Ostin äidilleni tuliaisiksi pöllökalenterin, kun olin vaihto-opiskelijana Falmouthin yliopistossa Iso-Britanniassa kymmenen vuotta sitten. Lahjan antaessani kerroin äidilleni, että siihen liittyy taika: aina, kun päivämäärän vaihtaa, niin saa hyvää onnea. 

Äitini otti tavaksi vaihtaa kalenterista päivämäärän. Huomasin asian kyläillessäni, ja se ilahdutti minua. En ikinä maininnut asiasta mitään. Toivoin, että taika on todellinen. 

Kun äitini nukkui neljä vuotta sitten pois, otin pöllökalenterin talteen itselleni. Pöllö on ollut kotonamme näkyvällä paikalla, mutta hajamielisenä ihmisenä olen harvoin muistanut vaihtaa päivämäärää. 

Kovin tärkeinä päivinä olen kuitenkin näin tehnyt. Ja aika hyvin ne tärkeät päivät ovat mielestäni menneet – eli taika taitaa yhä toimia. 

Nyt pöllökalenterissa on alkaen ollut kesästä alkaen esillä tyttäreni syntymäpäivä: elämäni onnekkain päivä. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!