Mosambikissa tulvi taas

Limpopo-joen tulvinta sai ihmiset pakenemaan tulvavesiä talojen katoille.

Mosambik. Pitkään jatkuneet rankkasateet saivat Mosambikin halki kulkevan Limpopo-joen tulvimaan tammi-helmikuun vaihteessa. Chokwen kaupungissa ihmiset pakenivat tulvavesiä talojen katoille, ja vesi nousi myös Xai Xain kaupungissa.

Maailman Kuvalehden numerossa 12/2012 kerrottiin Limpopo-joen varrelle Xai Xaihin perustetuista valtavista kiinalaisomisteisista pelloista. Tulvista otetuissa satelliittikuvissa vesi peittää myös niiden alueen.

YK:n mukaan noin 150 000 tulvien alta siirtymään joutunutta ihmistä tarvitsi helmikuussa humanitaarista apua. Mosambikin maatalousministeriö arvioi, että kolme prosenttia maan viljasadosta tuhoutui tulvissa.

Viimeisin suurtulva nähtiin Limpopo-joella vuonna 2000, kun iso osa Etelä-Mosambikista jäi veden alle. Tulvat nousivat kansainvälisesti merkittäväksi uutisaiheeksi, kun kuvat puussa lapsen synnyttäneestä naisesta levisivät ympäri maailmaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!