Sademetsää raivataan Kamerunissa

Ympäristöjärjestöt vaativat yhdysvaltalaista maatalousyhtiötä lopettamaan raivaustyönsä Kamerunissa.

Kamerun. Yhdysvaltalainen maatalousyhtiö Herakles Farms raivaa sademetsää öljypalmuplantaasin tieltä Kamerunissa. Metsää raivataan viittä suojelualuetta yhdistävän ekologisen käytävän alueelta. Yksi suojelualueista on Korupin kansallispuisto Mundembassa.

Yrityksen suunnitteleman 73 000 hehtaarin laajuisen öljy­palmuplantaasin pelätään tuhoavan korvaamattomia biodiversiteettejä. Greenpeacen ja muiden ympäristöjärjestöjen mukaan Herakles Farms jatkaa raivaustöitä, vaikka siltä puuttuvat lainvoimaiset luvat. Yhtiön ja Kamerunin hallituksen solmimaa 99 vuoden vuokrasopimusta moititaan laittomaksi.

Suurin osa paikallisyhteisöistä vastustaa hanketta. Sen vaikutus ulottuisi 25 000 pienviljelmistä ja metsästä elantoa saavaan ihmiseen.

Noin puolet kamerunilaisista asuu maaseudulla. Yhdysvaltain kehitysyhteistyöviraston Usaidin mukaan noin kolme prosenttia Kamerunin maista on rekisteröity, suurin osa niistä suurten, kaupallisten tilojen omistajille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!