Artikkelikuva

Senegalin oikeusministeri käänsi takkinsa

Oikeusministeri ei olekaan valmis kumoamaan homoseksuaalisuutta kriminalisoivia lakeja Senegalissa.

Senegal. Senegalin tuore oikeusministeri Sidiki Kaba ei lupaa laillistaa homoseksuaalisia suhteita. Aiemmassa asemassaan Ihmisoikeusjärjestöjen kansainvälisen liiton (FIDH) johdossa hän vaati homoseksuaalisuuden kriminalisoivien lakien kumoamista.

Kaba puolusti takinkääntöään sillä, että nykyisessä asemassaan hän toteuttaa koko hallituksen ja kansalaisten tahtoa, kirjoittaa Mail&Guardian -lehti. Hän totesi vaatineensa lakimuutoksia järjestön edustajan roolissa.

Sidiki Kaba toimi pitkään FIDH:ssa. Hänet valittiin järjestön puheenjohtajaksi 2001. Vuonna 2009 hän vaati homoseksuaalisuuden laillistamista France 24 -televisiokanavalla. Monet senegalilaiset kanavat lainasivat tuolloin haastattelua.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama vieraili kesäkuussa Senegalissa. Silloin maan presidentti Macky Sall sanoi maansa olevan suvaitsevainen, muttei vielä valmis dekriminalisoimaan homoseksuaalisuutta.

Senegalin lain mukaan seksistä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa voidaan tuomita viideksi vuodeksi vankeuteen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!