Perinnehoidot käyttöön Indonesiassa

Indonesian terveysasemien tarjontaan kuuluu tulevaisuudessa yrttilääkitystä sekä akupunktiota ja -painelua.

Indonesia. Indonesia aikoo ottaa perinteiset hoitomenetelmät osaksi virallista tervey­denhuoltoa. Vuonna 2014 iso osa maan terveysasemista tarjoaa koululääketieteen ohella myös perinnehoitoja.

Terveysasemien tarjontaan kuuluu tulevaisuudessa yrttilääkitystä sekä akupunktiota ja -painelua. Terveysasemilla myös opetetaan ihmisiä käyttämään lääkeyrttejä.

Jo nyt monet indonesialaiset luottavat kurkumapohjaisen yrttijuoman voimaan. Perinnelääke jamuun uskotaan myös vahvasti.

”Jos saamme 80–90 prosenttia väestöstä käyttämään jamua,ihmiset eivät enää sairastu. Tämän pitäisi varmistaa jamulle asema terveydenhuoltojärjestelmässämme”, sanoo terveys­ministeriön­ perinne- ja vaihtoehtolääketieteen osastoa johtava Abidinsyah Siregar The Jakarta Post -sanomalehdelle.

”Koululääketiedettä edustavat kollegani epäilevät edelleen perinteisten yrttilääkkeiden tehoa. Jotkut kutsuvat sitä jopa mustaksi magiaksi, mitä se ei ole”, toteaa perinnehoitospesialisti Nyoman­ Kertia Gadjah Mahan yliopistosta.

WTO:n mukaan kehitysmaissa 80 prosenttia ihmisistä hoitaa terveyttään ja sairauksiaan ensisijaisesti perinteisin menetelmin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!