Marokkoon rakenteilla Afrikan suurin autotehdas

Renault on asemissa uusilla markkina-alueilla, kun edelliset alkavat väljähtämään.

Marokko. Autonvalmistaja Renault rakentaa Marokon Tangerissa Afrikan tähän mennessä suurinta autotehdasta. Yhtiö uskoo, että uudesta henkilöautosta kehkeytyy käytettyjä autoja ja bussia suositumpi kulkuväline Afrikassa.

”Afrikan taloustilanne on vakiintumassa. On tärkeää olla asemissa uusilla markkina-alueilla, kun vanhat alkavat väljähtää”, sanoi yhtiön alueellinen varajohtaja Jean-Christophe Kugler uutistoimisto Bloombergille.

Tähän mennessä suurin osa Afrikan autotehtaista on pakkautunut Etelä-Afrikkaan. Sieltä löytyvät muun muassa Fordin, Volkswagenin ja Toyotan tehtaat.

Renaultin Marokon tehtaan on määrä tuottaa täydessä tehossaan 400 000 autoa vuodessa. Etelä-Afrikan autonvalmistajien yhdistyksen mukaan vuonna 2011 Etelä-Afrikan tehtaat tuottivat yhteensä 530 000 autoa, joista puolet suunnattiin vientiin.

Tänä vuonna Afrikassa arvioi­daan myytävän noin miljoona autoa, mikä tarkoittaa yhtä autoa tuhatta afrikkalaista kohden. Yli puolet näistä ostetaan Etelä-Afrikassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!