Länsi-Jaavalla kiistellään megaliittialueesta

Paikalliset asukkaat uhkaavat haastaa oikeuteen Länsi-Jaavalla, Gunung Padangin megaliittialueella kaivauksia tekevät arkeologit, jos nämä eivät keskeytä toimiaan.

Indonesia. Vulkaanisten kivien muodostama arkeologinen alue sijaitsee rinteessä, jonka pengerrysten alle kerrotaan kätkeytyvän jättimäisen pyramidin.

Jakarta Post -sanomalehden haastatteleman kunnanvaltuutettu Eka Santosan mukaan paikallis­hallinto ei tule antamaan lupaa kaivauksiin. Kyläläisillä on Santosan mukaan riittävän hyvin muistissa, miten vain kymmenen vuotta sitten aarteenetsijät tuhosivat vastaavanlaisen alueen Bogorin kaupungin lähellä.

Arkeologiryhmällä on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa kaivauksiinsa, mutta paikallisia asukkaita se ei vakuuta.

”Kunnioittakaa kulttuuriamme sen sijaan, että tuhlaatte miljardeja rupioita valtion varoja”, Santosa vaatii ja muistuttaa, että Gunung Padang on tärkeä paikka paikallisessa perinteisessä uskomusjärjestelmässä.

Gunung Padang on Kaakkois-Aasian suurin megaliittialue. Paikallisen legendan mukaan se syntyi kun kuningas Siliwangi yritti rakentaa palatsin yhdessä yössä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!