Norsuretki halki eteläisen Afrikan

Luonto-oppaat Ian McCallum ja Ian Michler lähtivät toukokuun alussa Etelä-Afrikan KwaZulu-Natalista 20-viikkoiselle matkalle halki kuuden Afrikan maan. Retken tarkoitus on selvittää ihmisten ja eläinten välisiä konflikteja, muun muassa tunnistamalla onnistunutta yhteiseloa tuottavat maankäyttötavat. Matka on osa kahden luonnonsuojelujärjestön Jättiläisten jalanjäljillä -hanketta.

Afrikka. Miesten matka seurailee elefanttien muinoin käyttämää muuttoreittiä läpi Namibian, Botswanan, Sambian, Zimbabwen, Mosambikin ja Etelä-Afrikan. Kulkuvälineinä he käyttävät jalkojaan, maastopyöriä ja kanootteja.

Elefanttien reitin miehet valitsivat, koska norsut ovat tärkeitä eteläisen Afrikan maiden ympäristölle ja taloudelle. Juuri ne häiriköivät – ja houkuttelevat parhaiten turisteja suojelualueille.
Aiemmin eläimet kulkivat vapaasti paikasta toiseen säätilan ja ympäristön mukaan. Nyt niiden muuttoreitit on tukittu.

Jättiläisten jalanjäljillä kulkevat McCallum ja Michler arvelevat Namibian-lehden mukaan, että ekologisten käytävien rakentaminen olisi oiva tapa auttaa ihmisiä ja muita eläimiä tulemaan toimeen keskenään.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!