Valtion maat uusjaossa Kambodžassa

Yritykset hamstraavat maita Kambodžassa.

Kambodzha. Kambodžan hallitus on luvannut yli kaksi miljoonaa hehtaaria maata yksityisten yritysten käyttöön, kerrotaan paikallisen ihmisoikeus- ja kehitysjärjestö Adhocin vuosiraportissa. Määrä kattaa 12 prosenttia Kambodžan pinta-alasta. Luovutusten seurauksena evakuointi uhkaa yli 600 kylää.

Adhocin puheenjohtaja Thun Sarayn mukaan Kambodžan maatalousministeriö on myöntänyt yhtiöiden käyttöön 2 276 349 hehtaaria maata.

”Edunsaajina ovat olleet yksityiset yritykset, joilla on läheisiä suhteita vallanpitäjiin. Hallituksen virkamiehet jopa omistavat osan hyötyneistä yhtiöistä”, Saray kertoo Phnom Phen Postille.

Järjestön maa- ja luonnonvaravastaava Ny Chakryan ehdottaa Kambodžan hallitukselle vaihtoehtoista järjestelyä. ”Sen sijaan, että vuokraa maata yhtiöille 19 dollarilla hehtaarilta, hallitus voisi vuokrata maan kyläläisille 150 dollarilla. Hallitus saisi voittoa ja kyläläiset pitää maansa.”

Tyhjennettävien kylien väki jää yleensä maansa ja elinkeinonsa menetettyään työttömäksi. Monen ainoaksi vaihtoehdoksi jää hakeutua laittomaksi siirtolaiseksi naapurimaihin

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!