Artikkelikuva
Ladysmith Black Mambazo

Ladysmith Black Mambazo

Eteläafrikkalainen A cappellaa esittävä Ladysmith Black Mambazo saapuu helsinkiin.

Eteläafrikkalainen kuoro Ladysmith Black Mambazo pysähtyy Euroopan kiertueellaan Helsingin Savoy-teatterissa.

Maineikas a cappella -ryhmä tunnetaan mukaansatempaavasta musiikista, jossa eteläafrikkalaiset rytmit ja harmoniat yhdistyvät gospeliin. Yli neljäkymmentä levyä julkaisseen Ladysmith Black Mambazon missiona on pitää eteläafrikkalainen perinne voimissaan, viihdettä unohtamatta.

Vuonna 1960 perustetun kuoron ovet kansainväliseen suo­sioon aukesivat 1980-luvulla, kun amerikkalainem laulaja-lauluntekijä Paul Simon vieraili Etelä-Afrikassa ja pyysi ryhmää laulamaan Graceland-albumilleen.

Vuonna 1986 julkaistu, sittemmin 16 miljoonaa kappaletta myynyt albumi esitteli maailman­musiikkia suurelle yleisölle ennen­näkemättömällä tavalla.

Vuonna 1987 julkaistu Shaka Zulu toi ryhmälle sen ensimmäisen Grammy-palkinnon. Sittemmin Ladysmith Black Mambazo on saanut vielä kaksi Grammya ja lukuisia muita tunnustuksia.

Ladysmith Black Mambazo Savoy- teatterissa (Kasarmikatu 46-48,

Helsinki) 23.5. klo 20. liput alk. 49 €.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!