Nälänhätä uhkaa Meksikon raramuri-intiaaneja

Meksikon pohjoisosia kiusaa pahin kuivuus vuosikymmeniin.

Meksiko. Kuivuus ja sadot tuhonnut halla ovat pahentaneet jo ennestään köyhissä oloissa elä­vien raramuri-intiaanien tilannetta. Lapset ja aikuiset kärsivät aliravitsemuksesta ja puhtaan juoma- ja pesuveden puutteen aiheuttamista sairauksista.

Kansalaisjärjestöt varoittelivat uhkaavasta nälänhädästä jo viime vuoden helmikuussa. Presidentti Felipe Calderón kuitenkin heräsi toimiin vasta alkuvuodesta, kun sosiaalinen media kiinnitti huomiota raramurien epätoivoiseen tilanteeseen.

Hallitus, kansalaisjärjestöt ja tavalliset meksikolaiset aloittivat kampanjan kerätäkseen ruokaa ja muita tarvikkeita Tarahumara-vuoristoon. Etenkin liittovaltion ja osavaltioiden avustustoiminta on kuitenkin huonosti järjestetty, eikä apu aina saavu syrjäisimpiin vuoristokyliin asti.

Pitkän tähtäimen suunnitelmia alueen kehittämiseksi ei ole tehty, vaikka intiaaniyhteisöjen elämää voitaisiin helpottaa pienelläkin rahalla.

Nähtäväksi jää, jatkuuko poliitikkojen kiinnostus köyhiä intiaaneja kohtaan myös heinäkuisten vaalien jälkeen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!