Kolumbian pääkaupunki rajoittaa aseenkantoa

Kolumbian pääkaupunki Bogota kielsi helmikuussa käsiaseiden kantamisen 90 päivän määräajaksi.

Kolumbia. Aseistautuminen julkisella paikalla sallitaan ainoastaan viranomaisille, poliitikoille, diplomaattien henkivartijoille ja asekerhojen jäsenille.

Kiellon tarkoitus on vähentää murhia väkivaltaisessa kaupungissa. Pormestari Gustavo Petro sanoo jatkavansa kieltoa 90 päivän jälkeen, jos murhat vähentyvät.

Pormestarin toimiston mukaan käsiase maksaa Bogotassa alle sata Yhdysvaltain dollaria.

Kaupunginvaltuutettu Orlando Parada epäilee pormestarin suunnitelman toimivuutta. Hänen mukaansa rikoksiin käytetään yleensä laittomia aseita. Pormestari Petro myöntääkin, että Bogotassa on huomattavasti enemmän laittomia kuin laillisia aseita, vaikka laittomien aseiden tarkkaa lukumäärää ei tiedetä.

Kolumbiassa murhattiin 38,3 ihmistä sataatuhatta asukasta kohden vuonna 2010. Kolumbian poliisin mukaan suhdeluku pieneni viidellä prosentilla vuonna 2011, jolloin tehtiin vähiten murhia sitten vuoden 1984.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!