Kelvoton kondomivalinta Etelä-Afrikassa

Yli miljoona Afrikan kansalliskongressin eli ANC:n satavuotisjuhliin tilattua kondomia jouduttiin palauttamaan niiden osoittauduttua viallisiksi.

Maan hallituksen tilaamat 1,35 miljoonaa varmuusvälinettä jaeltiin hotelleihin, majataloihin, ravintoloihin ja baareihin ennen tammikuussa Bloemfonteinissa järjestettyjä juhlia. Maan standardivirasto oli tarkastanut ne ennen jakelua.

Ongelmat havaittiin, kun ihmiset valittivat hiv-järjestö Treatment Action Campaignille (TAC), että kondomit hajoavat käytössä.

”Kun tutkimme valitukset, kävi ilmi, että kondomit olivat huokoisia”, TAC:in edustaja Sello Mokhalipi toteaa City Press -sanomalehdelle.

8 700 laatikollista The Choice-merkkisiä, epävarmoiksi osoittautuneita ehkäisyvälineitä vedettiin takaisin jakelupisteistä, mutta ei-toivottujen raskauksien ja hiv-tartuntojen riski ehti jo syntyä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!