Guatemalan presidentti vaatii huumesodan lopettamista

Guatemalan presidentti aikoo ehdottaa huumeiden laillistamista Väli-Amerikan johtajien seuraavassa tapaamisessa. Presidentti Otto Perez Molina kertoi aikeistaan radiohaastattelussa 11. helmikuuta.

Molinan ehdotus pitää sisällään myös nykyään laittomiksi huumeiksi tulkittujen aineiden kuljetusten laillistamisen.

”Haluan nostaa asian keskusteluun. Tarkoitukseni on, että huumeiden kuljetus ei enää olisi rikos, vaan kaupasta ja kuljetuksesta tehtäisiin säänneltyä”, Guardian siteeraa Molinan radiopuhetta.

Sen tarkempia tietoja Perez Molina, entinen upseeri, joka otti presidentin viran vastaan hiljakkoin, ei suostunut ehdotuksestaan antamaan. Hän ei kertonut esimerkiksi, mitä huumeita hänen esityksensä koskee ja milloin Väli-Amerikan johtajien seuraava huippukokous järjestetään.

Perez Molinan mukaan huumeiden vastainen sota ja sitä varten Yhdysvalloilta saadut rahat ja teknologia ovat onnistuneet vain lisäämään huumeiden salakuljetusta Väli-Amerikassa.
Ottaessaan presidentin viran vastaan Otto Perez Molina sanoi tarttuvansa rikollisuuteen kovin ottein.

Perez Molina syytti huumekartelleja jatkuvasta väkivallasta Guatemalassa. Maassa murhataan vuosittain 41 ihmistä 100 000:sta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!