• 16.5.2023

  Guatemalan ylängöiltä opiskelijaboksiin ja sieltä sohvan suojaksi: ”Luulen, että se kaunistaa kotiani vielä pitkään”

  Guatemalasta löytyi sinipunainen viltti, jonka takia suurin osa muista matkatavaroista piti jättää hostellin löytötavaralaatikkoon. Viltti on kulkeutunut ostanjansa kanssa läpi eri elämänvaiheiden.

 • 5.10.2022

  “Mayoja ei enää ole, koska he kaikki kuolivat” – Guatemalan siirtomaahistorian varjopuolet ovat maassa vaiettu tabu, jota puretaan musiikin avulla

  Sara Curruchich ja Ch’umilkaj Curruchiche Nicho ovat guatemalalaisia laulaja-lauluntekijöitä, jotka antavat kasvot maanosansa alkuperäiskansojen kohtaamalle syrjinnälle – ja naisten vahvuudelle.

 • 26.11.2021

  Kirjavia matkamuistoja postiluukusta

  Postikorttien kirjo on hengästyttävän laaja, on mustavalkoisia kaupunkikuvia ja mauttoman räikeitä kollaaseja. Postikortit ovat värikäs muisto matkalta.

 • 29.5.2020

  Yhdysvaltalainen graffititaiteilija Nery Cividanis: "Jengit pitävät erottelua yllä jopa katutaiteessa"

  Etnisten rajojen tiukasti jakamassa Los Angelesissa julkista taidetta tehdään ja pyritään kontrolloimaan erilaisin intressein. Tasapainon löytäminen ei ole helppoa.

 • 3.5.2017

  Ylpeä guatemala­lainen

  Gaby Morenon mielestä digitaalisuuteen oppineet nykymuusikot unohtavat liian usein, että tunnelma on tärkein. Hän esiintyy toukokuun lopussa Maailma kylässä -festivaalilla.

 • 21.11.2014

  Kuukauden kuva

  Vanhoillisiin ultraortodoksijuutalaisiin kuuluvan Lev Tahor -lahkon jäsenet jättivät elokuun lopulla guatemalalaisen San Juan la Lagunan kylän. Suurin osa ryhmä jäsenistä muutti Guatemalaan aiemmin tänä vuonna Kanadasta, jossa viranomaiset valmistelivat lahkon lasten huostaanottoa. Ryhmä ei halua lähettää lapsiaan kouluun, ja tytöt naitetaan hyvin nuorina. Tulijoiden ja paikallisen maya-yhteisön välit kiristyivät loppukesästä. Paikallisten mukaan tulijat eivät kunnioittaneet uuden asuinpaikkansa perinteitä ja vaativat myös ulkopuolisia noudattamaan omia tapojaan.

 • 2.9.2014

  Kuukauden kuva

  Guatemalassa pidettiin heinäkuun lopulla järjestyksessä kuudes Latinalaisen Amerikan pellekonferenssi. Se kokosi paikalle pellejä niin Etelä- kuin Pohjois-Amerikastakin. Yksi osallistujista poseeraa kuvaajalle poliisien vieressä.

 • 30.5.2013

  Ex-diktaattori tuomittiin ja vapautettiin

  Efraín Ríos Montt oli kymmenen päivää tuomittuna vankilaan kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

 • 4.3.2013

  Guatemalassa ex-diktaattori tuomiolle

  Guatemalaa 1982-1983 hallinnutta Efraín Ríos Monttia syytetään kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

 • 4.9.2012

  Guatemalassa sivarit torjuvat aliravitsemusta

  Paikalliset sivarit auttavat syrjäseutujen alkuperäisasukkaita.