Artikkelikuva
Johanna Harjunpää ei ollut suunnitellut palaavansa jyväskyläläiseen soluasuntoon keskiamerikkalaisten tekstiilien kera.

Guatemalan ylängöiltä opiskelijaboksiin ja sieltä sohvan suojaksi: ”Luulen, että se kaunistaa kotiani vielä pitkään”

Guatemalasta löytyi sinipunainen viltti, jonka takia suurin osa muista matkatavaroista piti jättää hostellin löytötavaralaatikkoon. Viltti on kulkeutunut ostanjansa kanssa läpi eri elämänvaiheiden.

On vuosi 2006. Seison hostellin makuusalissa Antiguan kaupungissa Guatemalassa ja sullon rinkkaani värikästä vilttiä. Se ei mahdu, jos mukana on muutakin tavaraa. Kuten matkatavarani.

Olen yksinäni reppureissaamassa Keski-Amerikassa. Olen tehnyt matkaa kengännauhabudjetilla Kuuban, Costa Rican, Nicaraguan ja Hondurasin halki. Matkaa on jäljellä vielä pari viikkoa ja tuhansia kilometrejä.

En ole shoppailija, enkä ollut varsinaisesti suunnitellut palaavani jyväskyläläiseen soluasuntooni keskiamerikkalaisten tekstiilien kera. Mutta torilla vastaan tullut viltti oli kauniin sinipunainen, pehmeä ja sen myyjä vaikutti mukavalta ihmiseltä.

En muista enää sen tarkkaa hintaa, mutta muistan, että ostos teki matkabudjettiini merkittävän loven.

Se on palvellut piknik-vilttinä, mattona, päiväpeittona ja viimeisimpänä estämässä koiranpentua pureksimasta sohvaa.

Siispä jätin suurimman osan vaatteistani ja matkatavaroistani hostellin löytötavaralaatikkoon. Viltti lämmittäisi minua Guatemalan ylängöillä ja Mexico Cityn viileässä joulukuussa.

Sittemmin se on kulkenut mukanani opiskelijaboksista lähiökolmioon. Se on palvellut piknik-vilttinä, mattona, päiväpeittona ja viimeisimpänä estämässä koiranpentua pureksimasta sohvaa.

Luulen, että se kaunistaa kotiani vielä pitkään.

Onko sinulla erikoinen matkamuisto? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen anni.valtonen@fingo.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!