Yliopisto jää monelle haaveeksi Etelä-Afrikassa

Muutamaa sataa yliopistopaikkaa jonotettiin innolla.

Etelä-Afrikka. Yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti tammikuussa, kun tuhannet nuoret ja heidän vanhempansa rynnivät opiskelupaikan toivossa Johannesburgin yliopistoon.

Alkuperäinen hakuaika yliopistoon umpeutui jo kesällä. 11 tuhatta opiskelupaikkaa haki 85 000 nuorta. Tammikuussa jonottaneet nuoret havittelivat muutamaa sataa paikkaa, jotka olivat vielä tarjolla.

Maan opetusministeri Blade Nzimande huomautti, että lukiosta valmistuneille on muitakin koulutusmahdollisuuksia kuin yliopisto. Ammattikorkeakoulutyyppisissä Further Education and Training collegeissa on kymmeniä tuhansia opiskelupaikkoja vapaana, Nzimande sanoi. 

Opiskelupaikkaa jonottanut 22-vuotias Julius Mandlazi sanoi New York Times -lehdelle, että työnantajat eivät arvosta FET-diplomia.

Etelä-Afrikan valtionyliopistot hylkäävät noin puolet hakijoistaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!