Vastuullista vaatetuotantoa Argentiinassa

Argentiinalaiselle työvaatevalmistajalle on myönnetty yhteiskuntavastuullisuudesta kertova sertifikaatti.

Argentiina. Työvaatevalmistaja Ombú on ensimmäinen argentiinalainen tekstiili- ja vaatetusalan yritys, jolle on myönnetty yhteiskuntavastuullisuudesta kertova sertifikaatti. Sosiaalisesta ja ympäristövastuusta kertovan sertifikaatin myönsi Argentiinan teollisuusteknologian instituutti, Inti.

”Saimme tuhansia hakemuksia, mutta vain seitsemän täytti perusvaatimukset”, kertoo Intin edustaja Javier Armesto uutistoimisto Tierraméricalle. ”Alan suurin haaste on todistaa, että kaikki tuotantoketjun työläiset on asian­mukaisesti rekisteröity.”

Sertifikaatin saadakseen yrityksen on työntekijöiden rekisteröinnin lisäksi todistettava, ettei se käytä lapsi- tai pakkotyövoimaa. Työsuojelun ja työturvallisuuden on oltava kunnossa ja yhtiön on toimissaan kunnioitettava ympäristöä.

Intin mukaan Argentiinan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden vaikeudet saada yhteiskuntavastuusta kertova sertifikaatti johtuu siitä, että 70 prosentilla yrityksistä on tuotanto- tai toimitusketjussaan rekisteröimättömiä työntekijöitä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!