Vähäluminen tropiikin syksy

Päiväntasaajan tuntumassa sijaitsevan Kuchingin asukkaat ihmettelivät kaduille sataneita herneen kokoisia rakeita.

Malesia. Aivan päiväntasaajan tuntumassa sijaitseva Kuchingin kaupunki Malesiassa on tunnettu lähinnä ympäröivistä sademetsistään. Syyskuun puolivälissä kaupunkilaiset yllätti tropiikin oloissa outo ilmiö: taivaalta satoi rakeita.

Kaupunkilaiset kokoontuivat kaduilla ihmettelemään herneen kokoisia rakeita, kertoo Borneo Post -lehti. Osassa jäärakeita näytti olevan sisällä ilmakuplia, lehti raportoi. Pari ohikulkijaa poimi rakeita talteen muovipussiin.

Tällä kertaa tropiikin syksy oli varsin vähäluminen, sillä raekuuro vaihtui pian trooppiseksi ukkoseksi. Sade onkin Kuchingissa paljon rakeita tavallisempi vieras. Borneon saarella sijaitseva kaupunki on Malesian sateisin kolkka. Siellä sataa keskimäärin 247 päivänä vuodessa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!