Naisille omat taksit Kuala Lumpurissa

Naiset voivat jatkossa liikkua Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa aiempaa turvallisemmin. Kaupungissa nimittäin lanseerattiin marraskuussa vain naisille tarkoitettu taksipalvelu.

”Toivomme, että se vähentää raiskauksia ja ryöstöjä, joissa tekijöinä ovat taksikuskit ja uhreina naiset”, apulaisministeri Heng Seai Kei kuvaa Al Arabiya -lehdelle.

Kolme taksifirmaa on lähtenyt mukaan uuteen palveluun. Aluksi palvelusta vastaa viisikymmentä naiskuskia, mutta hallitus toivoo määrän nousevan useisiin satoihin. Ministeri huomauttaa, että turvan tarjoamisen lisäksi palvelu työllistää naisia.

”Naiskuskille matkustajan ottaminen on aina riski, erityisesti yöllä. Tämän projektin ansiosta sekä naiskuljettajat että -matkustajat voivat tuntea olonsa turvallisemmaksi”, taksinkuljettaja Faridah Idris sanoo.

Naiset ovat jo aikaisemmin voineet matkustaa erillisissä juna­vaunuissa Kuala Lumpurissa. Viime vuoden lopussa valtiollinen linja-autoyhtiö otti suosituilla reiteillä käyttöön pelkästään naisille tarkoitetut bussit seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!