Mainokset pois tv-draamoista Kiinassa

Kiina on päättänyt kieltää mainosten esittämisen television draamaohjelmien aikana, kertoo uutistoimisto AFP. Kielto on osa maata hallitsevan kommunistisen puolueen pyrkimystä tiukentaa otetta televisiosta ja houkutella yleisöä netistä television pariin.

Mainoskielto ”parantaa julkisten kulttuuripalvelujen tasoa, suojelee ihmisten kulttuurisia perusoikeuksia ja tekee kansan tyytyväiseksi”, valtiollisesta radio-, elokuva- ja televisiohallinnosta kerrotaan. Mainosalan ammattilaiset arvioivat, että vuonna 2012 voimaan tuleva kielto johtaa miljardien eurojen tappioihin.

Valtavan suositut draamaohjelmat ovat tyypillisesti historiallisia saagoja tai rakkaustarinoita, jotka mukautuvat maan tiukkoihin sensuurisäädöksiin ja välttelevät yhteiskunnallisesti tulenarkoja aiheita.

Kommunistinen puolue on viime aikoina muutenkin pyrkinyt siivoamaan television ohjelmasisältöä. Viranomaiset määräsivät aikaisemmin tänä vuonna, että kaikki televisiokanavat yhteensä saavat esittää enintään yhdeksän viihdeohjelmaa viikossa.