Mainokset pois tv-draamoista Kiinassa

Kiina on päättänyt kieltää mainosten esittämisen television draamaohjelmien aikana, kertoo uutistoimisto AFP. Kielto on osa maata hallitsevan kommunistisen puolueen pyrkimystä tiukentaa otetta televisiosta ja houkutella yleisöä netistä television pariin.

Mainoskielto ”parantaa julkisten kulttuuripalvelujen tasoa, suojelee ihmisten kulttuurisia perusoikeuksia ja tekee kansan tyytyväiseksi”, valtiollisesta radio-, elokuva- ja televisiohallinnosta kerrotaan. Mainosalan ammattilaiset arvioivat, että vuonna 2012 voimaan tuleva kielto johtaa miljardien eurojen tappioihin.

Valtavan suositut draamaohjelmat ovat tyypillisesti historiallisia saagoja tai rakkaustarinoita, jotka mukautuvat maan tiukkoihin sensuurisäädöksiin ja välttelevät yhteiskunnallisesti tulenarkoja aiheita.

Kommunistinen puolue on viime aikoina muutenkin pyrkinyt siivoamaan television ohjelmasisältöä. Viranomaiset määräsivät aikaisemmin tänä vuonna, että kaikki televisiokanavat yhteensä saavat esittää enintään yhdeksän viihdeohjelmaa viikossa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!