Karhujen tanssit on nyt tanssittu

Ukrainan ympäristöministeri Mykola Zlochevsky vannoo vapauttavansa maan kaikki ravintoloissa, hotelleissa ja yksityisissä eläintarhoissa pidetyt karhut.

Karhuja esitellään Ukrainassa turisteille viihteenä ja usein humalainen yleisö pakottaa karhutkin juomaan vodkaa. Osa karhuista on riippuvaisia alkoholista.

Karhut otetaan pois ravintoloilta, vaikka ne omistaisivat karhut laillisesti.

Kesytetyillä karhuilla oli suuri viihteellinen rooli Venäjän keisarikunnassa, johon Ukraina aikoinaan kuului. Muistona menneistä ajoista karhu on päätynyt Ukrainan kansalliseksi symboliksi. Karhuja on opetettu muun muassa tanssimaan ja luistelemaan.

Ympäristöministeriö lupaa löytää 80 huostaan otettavalle karhulle uuden kodin luonnonsuojelualueelta, jonne niille rajataan suuri reviiri.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!