Chilen kaivosmiehistä Hollywood-elokuva

Viime elokuussa kaivoksesta pelastetut mainarit ovat myyneet tarinansa elokuvaoikeudet Hollywoodiin. Oikeudet osti aiemmin muun muassa Oscar-palkitun Black Swan -elokuvan tuottanut Mike Medavoy.

”Tämä tulee oleman ainoa virallinen ja luvallinen elokuva siitä, mitä koimme San Josen kaivoksessa. Suuri osa tarinastamme on vielä kertomatta”, sanoi oikeuk-sien myynnistä The Telegraphin haastattelussa Juan Andres Illanes. Illanes on yksi kolmestakymmenestä kolmesta miehestä ”Los 33”, kuten selviytyneitä kaivosmiehiä on alettu kutsua.

Elokuvan käsikirjoitus tulee pohjautumaan Victor Segovian pitämään päiväkirjaan. Käsikirjoituksen laatii Ernesto Che Guevaran elämästä kertovan Moottoripyöräpäiväkirja -elokuvan käsikirjoittanut José Rivera. Elokuvan oikeuksista saatavat tulot ”Los 33” aikoo jakaa tasan, mutta niiden suuruutta ei ole julkistettu.

TV-kameroiden välittämää jännitysnäytelmää seurattiin silmä kovana kaikkialla maailmassa. ”Miljoonien muiden tavoin myös minä seurasin pelastustoimia herkeämättä”, sanoi hankkeen Hollywood Reporter -lehdelle varmistanut Medavoy.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!