Yhdysvallat ja Intia yhdessä päästökauppaa vastaan

intia johtaa kampanjaa, jolla vastustetaan Euroopan unionin suunnitelmia leikata lentoliikenteen hiilipäästöjä. Se on kutsunut marraskuun lopulla koolle tusinan verran maita laatimaan yhteistä vastalausetta EU:n hankkeelle.

EU:n ilmailuun laajentuvan päästökauppaohjelman (ETS) mukaan Euroopan ilmatilan käyttäjien täytyy maksaa hiilipäästöistään 1.12.2012 alkaen. Eurooppaan lentävät intialaiset lentoyhtiöt Air India ja Jet Airways ja Kingfisher Airlines laskevat päästökaupan maksavan niille joka vuosi miljoonia dollareita. EU:n mukaan arviot ovat vahvasti liioiteltuja.

Delhin kokoukseen on jo ilmoittautunut useita maita, muiden muassa Yhdysvallat, joka on myös koko vastalauseidean takana. ”USA halusi kampanjalle foorumin ja me olimme enemmän kuin innostuneita tarjoamaan sellaisen”, toteaa Intian hallituksen edustaja The Mint -lehdelle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!