Naapurimaa ei toivota haitilaisia tervetulleiksi

Myötätunto viimevuotisesta maanjäristyksestä kärsineitä haitilaisia kohtaan heikkenee. Dominikaaninen tasavalta, Jamaika ja Bahama ovat alkaneet karkottaa haitilaispakolaisia takaisin kotimaahansa.

Dominikaanisen tasavallan uusi maahanmuuttojohtaja José Ricardo Taveras on arvostellut YK:ta siitä, ettei järjestö ole pysäyttänyt haitilaispakolaisten tuloa maahan. Kesällä Taveras viittasi arvioihin, joiden mukaan Dominikaanisessa tasavallassa on puoli miljoonaa haitilaista. ”Kukaan ei voi hallita sellaista hyökyä”, Taveras totesi paikallisille toimittajille.

Dominikaaninen tasavalta houkutteli työtä etsiviä haitilaisia jo ennen maanjäristystäkin. 

Viranomaiset sanovat, että Dominikaaninen tasavalta on tehnyt parhaansa auttaakseen Haitia ja että karkotukset koskevat pääasiassa lähiaikoina maahan tulleita. Viranomaisten mukaan joissain karkotustapauksissa kansalaisjärjestöt ovat tehneet yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!