Artikkelikuva
Karibian saarilla karnevaali on merkittävä vuotuinen tapahtuma. Tässä tyylinäyte Santo Domingosta, Dominikaanisesta tasavallasta.

Karnevaaleista voi nyt vain unelmoida

Karibialla kansan bailut on peruttu, sillä tänä vuonna karnevaaliviikon juhlapyhät vietetään neljän seinän sisällä.

Elämä on karnevaali, laulaa kuubalainen Celia Cruz tunnetussa salsahitissään. Tänä vuonna tehdään historiaa, kun varsinainen karnevaaliviikko 12.–17.2. lusitaan pääasiassa kotosalla lähes kaikkialla maailmassa. Viralliset pyhäpäivät toki vietetään, mutta villistä kadun valloituksesta ja bileistä voi nyt vain unelmoida. Myös Rio De Janeiron karnevaali on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Eritysesti monen karibialaisen saarivaltion vuosituloihin karnevaalien peruminen iskee valtavan loven. Karnevaaliviikko ja sitä edeltävät esikarnevaalit houkuttelevat saarille paitsi turisteja myös eri puolille maailmaa levittäytyneitä karibilaisia, jotka kerran vuodessa palaavat kotisaarilleen osallistuakseen bakkanaaliin.

Valokuvaaja Uupi Tirronen vieraili Dominikaanisen tasavallan karnevaalilla muutama vuosi sitten. Neljänä viikonloppuna ohjelmaan kuului kulkueita, iltajuhlia huippuartistien ja tunnettujen juontajien kera, missikisat ja bileitä pienemmissä yhteisöissä. Tirronen todisti koko kansan bailuja, jonka sloganina oli ”Lo mejor para la gente” eli ”Parasta kansalle”.

”Juhla tulee iholle, ihanasti ja pohjoismaiseen väljyyteen tottuneelle myös haastavasti. + 30 astetta lisää kuuman juhlan tuntua. Näin huikeita asuja, joista toisella silmäyksellä hoksaa, että ne on tehty taidokkaasti arkisista materiaaleista – päähine muovilusikoista tai hammastikuista, puku silppurissa suikaloiduista muovikasseista.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!