Takapihalaisia ja mukaeurooppalaisia

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Janaina Galvao, 25, web-suunnittelija, 
Buenos Aires, Argentiina

”Öisin Buenos Airesista pystyy näkemään uruguaylaisen Colonia del Sacramenton kaupungin valot. Siitä huolimatta olemme aika pimeässä mitä tulee tietoon naapuristamme.

Monet argentiinalaiset ajattelevat Uruguayta miltei Argentiinan maakuntana, pahimmassa tapauksessa jonkun sortin takapihanaan.

Argentiinalaisten mielestä uruguaylaiset eivät kykene tuottamaan omaa viihdettä, koska heidän televisio- ja radio-ohjelmansa tulevat Argentiinasta.

Uruguaylaiset ovat hyvin samanlaisia kuin argentiinalaiset, rentoja ja mukavia ihmisiä. Mutta tyypillinen uruguaylainen on lisäksi rauhallinen, melkeinpä tylsä. Uruguaylainen kulkee termospullo mukanaan, jotta pystyisi tarvittaessa valmistamaan mate-juomansa.”

Manuel Pereira, 27, opiskelija, 
Colonia del Sacramento, Uruguay

”Argentiinalaiset ajattelevat olevansa Etelä-Amerikan valkoinen kansa, koska enemmistö argentiinalaisia on peräisin Euroopasta. Tämä on erityisen ylpeilyn aihe muutenkin ylimieliselle kansalle. Argentiinassa on sitä parempi mitä vaaleampi on iho. Argentiinalaiset ovat tässä mielessä turhamaisia ja luulevat olevansa maailman kaunein kansa.

Uruguaylaisten mielestä tyypillinen argentiinalainen syö aamusta iltaan lihaa, juo mate-teetä ja osaa tanssia tangoa. Mutta jalkapalloa argentiinalaiset eivät osaa pelata huijaamatta ja ylpeilevät sillä! Argentiinalaiset ovat myös aika laiskoja ja hitaita hoitamaan asioita. Toisaalta argentiinalaiset ovat kovia järjestämään mielenosoituksia.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 4/2009

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!