Kulttuuripalat

Monikulttuurinen novellikilpailu, israelilaista nykytanssia ja tuttua ja turvallista.

Novellikilpailu uussuomalaisuudesta

Vuosi 2008 on Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuosi. Sen kunniaksi Suomessa järjestetään novellikilpailu, johon voivat osallistua yli 16-vuotiaat, monien kulttuurien vaikutuspiirissä elävät ihmiset – siis aika lailla jokainen nykysuomalainen.

Kilpailuun voi osallistua kesäkuun aikana. Siihen etsitään erityisesti maahanmuuttajataustaisia kirjoittajia – novellin aihe on vapaa.

Mikä ihmeen uussuomalainen? -novellikilpailun järjestäjänä toimii kustannusosakeyhtiö Teos.

Harmaa ja julma – vai unelmien täyttämä?

Israelilainen nykytanssiryhmä Kibbutz Contemporary Dance Company vierailee Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa kesäkuun puolessa välissä.

Rami Be’erin Ekodoom-teos luo kuvan tulevaisuudesta: toisessa ääripäässä on harmaa ja julma maailma, sätkivä ihminen pienessä laatikossaan. Moraalinen vastuu ympäristöä ja ihmiskuntaa kohtaan on unohdettu. Mutta teos näyttää myös vaihtoehdon: fantasian, unelmien ja romantiikan maailman.

Yksi ei muutu

Faces-etnofestivaali on tänäkin vuonna rauhanomainen: se haluaa sanoa ei konflikteille, ei ilmastonmuutokselle. Yhdennettätoista kertaa järjestettävää festivaalia juhlitaan perinteisesti Billnäsin ruukkimiljöössä.

Viikonlopun aikana luvassa on tulisia lattarirytmejä ja maanläheisempää meininkiä: tuttu rauhankonsertti, teatteria, tanssia ja lasten oma Small Faces.

Siis vaikka kesäsää yllättää tai lomasuunnitelmiin tulee käänteitä, yksi ei muutu: Karjaalla juhlitaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 6-7/2008

Muut Kumppani-lehden linkit

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!