Miehiä ja koiria

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Dana, nainen, 29
Ekonomi, Etelä-Korea

”Meillä on paljon yleisiä ennakkoluuloja kiinalaisia kohtaan. Mutta pidämme kiinalaisia miehiä suloisina verrattuna korealaisiin: he tekevät kotitöitä, kokkaavat ja siivoavat. Joskus jopa kuulee sanottavan, etteivät kiinalaiset naiset olisi niin hyviä kotipuuhissa. Kiinalaisia pidetään myös bisnes-ihmisinä, he tekevät aina voittoa, mitä tahansa ryhtyvätkin tekemään – ja ovat siitä ylpeitä. Uskomme, että kiinalaiset naiset ovat aasialaisia kanssasisariaan pidempiä, koska ovat nukkuneet sängyissä, kun taas muualla on nukuttu lattialla. Tämä kuulostaa tietenkin hassulta.”

Bear Marshall, mies, 29
Oikeustieteen opiskelija, Kiina

”Meillä on stereotypioita korealaisista, kuten että he syövät koiria – vaikka samaa kai sanotaan maailmalla kiinalaisista. Sanomme myös joskus leikillämme, että korealaiset tytöt ja naiset käyvät kauneusleikkauksissa ja ovat siksi kaikki kauniita, mutta kovin samannäköisiä. En kuitenkaan pidä stereotypioista, niissä ei yleensä ole mitään järkeä. On varmasti totta, että joissakin osissa Kiinaa miehet tekevät suurimman osan kotitöistä ja valmistavat ruoan, erityisesti Shanghaissa. Kiinalaiset miehet pitävät sitä tapana osoittaa rakkauttaan vaimoilleen.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 5/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!