Pia-Noora Kauppi ehdolla EU:n pahimmaksi lobbaajaksi

Järjestöt syyttävät Kauppia eturistiriidasta.

Suomi. Suomalainen europarlamentaarikko Pia-Noora Kauppi (kok.) on ehdolla yhdeksi Euroopan pahimmista lobbareista.

Kauppia ehdotetaan palkinnonsaajaksi eurooppalaislobbareiden räikeimmästä eturistiriidasta neljän eurooppalaisjärjestön Worst EU Lobbying Awards 2008 -kilpailussa. Worst Conflict of Interest Awardin eli pahimman eturistiriidan palkinnon saa lobbari, jonka katsotaan väärinkäyttäneen omaa asemaansa räikeimmin EU-koneiston sisällä.

Europarlamentaarikko Kauppi valittiin viime kesänä Finanssialan keskusliiton (FK) toimitusjohtajaksi, ja hänen on määrä aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. FK toimii pankkien ja vakuutuslaitosten etujen puolesta.

Toimitusjohtajaksi valintansa jälkeen Kauppi on toiminut EU-parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnan varajäsenenä. Valiokunta käsittelee finanssimarkkinoiden sääntelyä. Lobbaripalkinnon jakavien

järjestöjen mukaan Kauppi ei EU-parlamentaarikkona kertonut avoimesti toiminnastaan FK:ssa.

Kauppi itse katsoo ilmoittaneensa uudesta työpaikastaan heti, kun nimitys julkistettiin. “Olen asian virallisesti todennut, ja se on myös merkitty pöytäkirjoihin Euroopan parlamentin talous- ja raha-asiainvaliokunnan kokouksessa heti tulevan tehtäväni julkistamisen jälkeen”, hän totesi Kauppalehdessä lokakuussa.

Järjestöjen mukaan valiokunnan julkisista pöytäkirjoista tai keskustelumuistioista ei kuitenkaan löytynyt mainintaa Kaupin uudesta työstä. Tämän lehden mennessä painoon Kauppi ei ollut vastannut järjestöjen kyselyyn puuttuvista pöytäkirjamerkinnöistä.

EU:n lobbaripalkinnoista vastaavat järjestöt Corporate Europe

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!