Alexander McCall Smith: Rakkauskirjeitä Botswanalle

Arjen ongelmia rooibos-teen voimalla ratkova yksityisetsivä Mma Ramotswe seikkailee jo yli 40 kielellä. Skotlantilaisen Alexander McCall Smithin luoma, elämää ymmärtävä etsivä ei voisi elää muaalla kuin Botswanassa.

botswana.jpg Kirjailija Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjoista on suomennettu viisi. (Kuvaaja: Natalia Baer)

Kaikkihan Mma Ramotswen tuntevat, vai kuinka? Tuon elämää ymmärtävän, perinteisen ruumiinrakenteen omaavan naisen? Hänet, joka pitää yksityisetsivätoimistoa Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa, ja ratkoo apulaisensa Mma Makutsin kanssa asiakkaidensa arkiongelmia rooibos-teen voimalla.

Skotlantilainen kirjailija Alexander McCall Smith, 58, tunnetaan parhaiten Mma Ramotswe -kirjoistaan. Niitä on painettu pelkästään englanniksi 14 miljoonaa kappaletta ja käännetty neljälle

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!