Maailma paloina

Sähköaita uhkaa vesipuhveleita, ja Kumppani-lehti Kiinaa. Magnoliat ovat vaarassa, kun taas elämä on palaamassa taas Araljärveen.

 

Maailman vanhimmat kukat vaarassa

Magnoliat ovat maailman vanhimpia kukkivia kasveja, mutta nyt suurinta osaa niiden luonnonvaraisista muodoista uhkaa sukupuutto. Luonnonvaraisista 245 magnolialajikkeesta 131 on vaarassa hävitä kokonaan.

Magnolia on ollut vuosisatoja suosittu jalostuskohde ja koristekasvi, mutta siellä missä magnoliapuut kasvavat luonnonvaraisina, niillä on monia muitakin käyttötarkoituksia. Kasveista valmistetaan lääkkeitä ja niiden rungoista saadaan poikkeuk

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!