Asadon kanssa nautittava chimichurri-kastike sopii erinomaisesti muidenkin punaisten liharuokien kastikkeeksi.
Ainekset:
1 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
2 dl viinietikkaa
½ dl pikkuriikkiseksi leikeltyä sipulia
5 hienonnettua valkosipulinkynttä
¼ dl hienonnettua tuoretta persiljaa
pari teelusikallista oreganoa
teelusikallinen mustapippuria
ruokalusikallinen suolaa
Mukaan voi halutessaan lisätä myös laakerinlehtiä, jauhettua chilipippuria ja paprikajauhetta. Erityisesti valkosipuli on murskattava mahdollisimman hienoksi. Ainekset sekoitetaan pulloon tai muuhun astiaan, jota ravistellaan, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Kastike jätetään päiväksi jääkaappiin, minkä jälkeen se on valmis käytettäväksi.
Käännös: Johanna Pohjola
Kumppani-lehden 10/2006 nettilisä