Intialaisia ruokareseptejä

 

500g linssejä
3 banaania
2 sipulia
1 rkl voita
1 tl garam masalaa
aavistus piripiriä
suolaa maun mukaan
4 dl riisiä
Vettä riisin ja linssien keittämiseen.

1. Pane riisi kiehumaan. Pane linssit kattilaan ja täytä se vedellä niin, että vesi peittää linssit. Keitä 20 minuuttia.

2. Pilko sipulit. Mausta ne pippurilla ja garam masalalla ja paista voissa. Paloittele banaanit ja lisää ne joukkoon kun sipulit ovat lähes valmiita.
Lisää linssit sipuli-banaani-sekoitukseen ja sekoita. Lisää suolaa maun mukaan.

3. Tarjoile keitetyn riisin kera.

 

2 kuppia vettä
3 – 4 tl teelehtiä
1 pala kuivattua inkivääriä
3 – 4 murskattua kardemumman kotaa
3 kokonaista neilikkaa
1 pala kanelia
1 – 2 kokonaista mustapippuria
sokeria
maitoa

1. Keitä kaksi kupillista vettä. Lisää kaikki aineet maitoa ja sokeria lukuun ottamatta, ja anna kiehua noin 15 sekuntia.
Jätä tee seisomaan minuutin ajaksi.

2. Lämmitä maito kannussa. Suodata tee kuppeihin. Lisää maito ja sokeri ja tarjoile.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!