Sansibarilaista kalaa kardemummaperunoilla

Suomustettua vaalealihaista kalaa (kuha sopii mainiosti)

3 sipulia

Valkosipulia oman maun mukaan

3 tomaattia

1 munakoiso

1-2 purkkia kookosmaitoa (runsaasti kastikkeeseen, tilkka perunoille)

Bataatteja tai tavallisia perunoita

currya

mustapippuria

suolaa

kardemummaa

kanelia

korianteria

öljyä

sitruunamehua

(hunajaa)

1. Kala. Tee marinadi sekoittamalla valkosipulia, mustapippuria ja suolaa öljyyn ja sitruunamehuun. Hauduta kalaa marinadissa vähintään tunti. Uppopaista tai friteeraa kypsäksi pannulla.

2. Kastike. Paista sipulia, valkosipulia ja tomaatteja öljyssä. Lisää viipaloitu munakoiso. Mausta currylla, mustapippurilla, suolalla ja korianterilla. Lisää myös ripaus kanelia. Lopuksi lisää kookosmaito ja kypsytä kunnolla.

3. Kardemummaperunat. Keitä kuoritut ja viipaloidut bataatit tai perunat puolikypsiksi. Siirrä pannulle ja paista kypsäksi tilkassa kookosmaitoa. Lisää samalla kardemummaa ja ripaus suolaa. Jos haluat perunoihin bataattia muistuttavan makean maun, hauduta niitä tilkassa hunajaa.

 

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!