Näkökulmat

Kumppani uudistui

Kuva:  (Kuvaaja: Pekka Rahkonen

Kädessäsi on uudistunut Kumppani, jossa on paljon hyvää vanhaa – kiinnostavia henkilökuvia, kantaaottavia artikkeleita ja ihan tavallisen arjen kuvausta. Ne ovatkin aiheita, joista saimme paljon kiitosta viimeksi tehdyssä lukijatutkimuksessa. Suurta suosiota saanut kuvareportaasi säilyy myös paikallaan lehden keskiosassa.

Uutta on ajankohtaisuuden lisääminen. Maailma paloina -osiossa lehden alussa on yhdeksän sivua ajankohtaisia asioita. Uutta on myös tapahtumakalenteri, joka ei ole kaikista tapahtumista kertova palsta, pikemminkin toimituksen suosituslista tulevan kuun tapahtumista.

Tämän vuoden alusta lehti ilmestyy kuukausittain. Menneeseen verrattuna se merkitsee paljon hyvää: puolta enemmän palstatilaa, artikkeleita, uutisia, mielipiteitä ja kuvia. Pystymme nyt myös nopeammin tarjoamaan taustoja päivittäiselle uutisvirralle.

Haluamme kehittää lehteä, jotta tieto ja näkemykset kehitysyhteistyöstä saavuttavat mahdollisimman monet mahdollisimman tuoreina, selkeinä ja vaikuttavina. Haluamme tarjota foorumin, joka palvelee tiedonhaluisia lukijoita sekä myös kirjoittajia, joilla on tärkeää sanottavaa. Haluamme avartaa maailmankuvaa julkaisemalla kuvia ja tarinoita maailmasta, joka ympäröi omaa turvallista kotiamme.

Uudistunut Kumppani on erikoisaikakauslehti, jonka jokaisessa numerossa on toisenlainen näkökulma kolmanteen maailmaan. Maailmaan, joka iloineen ja suruineen on hyvin samankaltainen kuin omamme. Siinä, missä päivittäiselle uutisvirralle kehitysmaat ovat lähinnä sotaa, nälkää ja kurjuutta, Kumppani tarjoaa myös hyviä uutisia. Se kertoo, miten arkea eletään muualla, miten kehitysapu menee perille ja miten tasa-arvoisempi maailma on taas askeleen lähempänä.

Kumppani puuttuu myös epäkohtiin ja ongelmiin. Kerromme korruptiosta ja väärinkäytöksistä, sodista ja vainoista. Kumppanissa pyrimme kertomaan kaikista asioista yksittäisten ihmisten näkökulmasta. Helena Ranta sanoi eräässä seminaarissa osuvasti: ”Ei ole kansanmurhaa, sillä ei kansaa murhata, murhataan ensin yksi ihminen ja sitten taas yksi ja taas yksi”. Kansanmurhassakin on siis lopulta kysymys yksittäisen ihmisen kohtalosta.

Alkavana vuonna Kumppani paneutuu matkailun lisäksi ainakin aids-ongelmaan ja sen ratkaisuihin sekä naiskaupan syihin. Teemoja ovat lisäksi niin huumeet ja musiikki kuin riisto ja rakkauskin.

Toivon, että haluat lukea Kumppania jatkossakin. Helpoiten se onnistuu, kun tilaat lehden kotiisi kannessa olevalla kupongilla.

Antoisia lukuhetkiä uudistuneen Kumppanin parissa.

 

Julkaistu Kumppani-lehdessä 1/2005

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!