Näkökulmat

Paranoidin skitsofrenian terminologia

Alexis KourosMaailma jakaantuu yhä enemmän, valitettavasti, väärään ja oikeaan. Ehdot häviävät ehdottomuuteen. Keskustelu vähenee. Dialogi muuttuu kaksoismonologiksi, joka kiiruhtaa kuulijan ohi. Termien tarkoitus vaihtuu ajan myötä. Kaksinaismoralismi vaati kaksinaisterminologian. Tässä muutama esimerkki:

Ääri

Sanan ”ääri” pitäisi tarkoittaa ”reunaa”, ”marginaalia”, ”erittäin”, tai ”poikkeuksellista”, kuten ääriolosuhteita tai poliittisesti johonkin suuntaan liiaksi kallistunutta, kuten äärioikeisto. Länsimaisissa tiedotusvälineissä sana viittaa kuitenkin yleensä väärän ideologian liian aktiiviseen ryhmään. Jos syöttää sanan ”ääri” internetin etsintäkoneeseen, löytää 90-prosenttisesti sanan ”ääri-islamilainen”. Äärin synonyyminä käytetään myös sanaa ”radikaali”, kuten uutisissa usein mainittu ”radikaali shiia-johtaja Moghtada al-Sadr…”

Al-Sadr puolustaa kotikaupunkiaan Najafia miehittäjiä vastaan ja on aivan varmasti oman kansansa mielestä sankari. Monet hänen tukijoistaan eivät tartu aseisiin, mutta toimintatavasta he ovat varmasti samaa mieltä. Tuskin hän omassa maassaan on ääri tai radikaali.

Sanaa äärikristitty ei puolestaan helposti löydy nykyajan teksteistä. Ei voisi kuvitellakaan, että George W. Bushia kutsuttaisiin ”Yhdysvaltain radikaalijohtajaksi…”, vaikka hän oikeasti on jopa omassa maassaan radikaali. Ei häntä myöskään nimitetä ”äärikristityksi presidentiksi…”, vaikka hän puhuu ristiretkistä ja pelaa uskontokorteilla yhtä paljon kun al-Sadr.

Ei kukaan myöskään koskaan ole kutsunut Mannerheimia radikaaliksi suomalaisjohtajaksi tai äärihenkilöksi, vaikka hän teki täsmälleen samaa kuin al-Sadr tekee eli puolusti maataan miehittäjiä vastaan.

Yksi ääri-yhdyssana, jota voisi käyttää lähes päivittäin olisi äärikapitalistinen. Monia maailman firmoja tai johtajia voisi kutsuakin tällaisiksi, mutta niin kauan kun kapitalismi on nykyajan valtavirta ja valtauskonto, se ei missään nimessä saavuta ääriään.

Sankari

Sankari on voittajan näkökulmasta vihollisia eniten tappanut tai vahingoittanut. Häviäjän tai toisen puolen näkökulmasta pahamaineinen, julma ja verenjanoinen.

Mongolit nimittävät lapsiaan tsingiizikeiksi, unkarilaiset attiloiksi ja serbit slobodaneiksi.

Korruptio

Korruptiota tapahtuu aina muualla, erityisesti kehitysmais­sa tai entisen itäblokin maissa. Jos se tapahtuu meillä tai muis­sa länsimaissa se ei varmasti ole korruptiota, vaan ”jupakkaa” kuten Lipponen-Alho-Sundqvist-tapausta kutsuttiin. Se voi myös olla ”säännösten kiertämistä” kuten EU-ehdokkaiden perustamat yhdistykset, joiden kautta vaalibudjettiin saatuja firmojen ja henkilöiden yksityislahjoituksia kierrätettiin niin, ettei lahjoittajia voitu jäljittää.

Pesäpallo- tai muiden pelien tulosten manipulointi rahan kavaltamiseksi on myös ”sopu”! Se kuulostaa melkein samalta kuin söpö! Paljon lempeämpi ja kauniimpi sana kuin korruptio. Professorien tutkimusrahojen siirtäminen omalle tilille taas on ”väärinkäyttöä”.

Suomi on tilastojen mukaan maailman vähiten korruptoitunut maa. Mitäpä jos tilastoja tehtäisiinkin jupakoista korruptioiden sijaan? Muuttuisikohan Suomen sijoitus?

Uskonto

Uskonto on aina kristinusko, islam on islam ja juutalaisuutta ei ole olemassakaan.

Juutalaisen kohdalla ei saa missään nimessä mainita, että hän on juutalainen, vaikka hänen käytöksensä ja mielipiteensä liittyisikin suoraan hänen uskontoonsa.

Islaminuskoisen tai tällaiseksi syntyneen uskonto taas on mainittava aina, vaikka hän ei edes olisi uskovainen. Kristinuskoisen teoilla, erityisesti pahoilla teoilla, ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, samalla kun islaminuskoisen hyvät teot eivät mitenkään liittyy islamiin.

Islaminuskoiset ovat yleensäkin pahoja, tyhmiä tai vähintäänkin primitiivisiä. He juonittelevat kääntääkseen maailman islamilaiseksi ja lähettävät siirtolaisia eri maihin joko terrorisolun jäseninä tai lähetyssaarnaajiksi. Monet uskonnolliset elementit ja merkit ovat olleet olemassa jo pitkään ennen kyseisen uskonnon alkua. Esimerkiksi risti on ollut teloitusväline. Jos Jeesus olisi hirtetty, pitäisi kai kristittyjen kaulakoruna ja seinälläkin olla hirttosolmulla sidottu köysi?!

Solmio ainakin näyttää siltä, mutta se lieneekin toisen uskonnon symboli, nimittäin materialismin ja kapitalismin.

Propaganda

Mikään, mitä länsimaissa sanotaan, ei missään vaiheessa ole, ei ole milloinkaan ollut eikä koskaan tule olemaan propagandaa. Ei edes silloin, kun kiihotetaan kansaamme toista kansaa vastaan ja valmistaudutaan hyökkäykseen. Jos valehdellaan tai annetaan väärää informaatiota, se on liioiteltua, koristeltua tai korkeintaan making the facts or information sexier!

Propaganda on aina väärän ideologian väite. Historiallisestikin voittajan väitteet ovat niin kauan faktaa, kun hän pysyy hallitsevana kulttuurina, kun taas häviäjän kaikki faktatkin pysyvät propagandana. CNN, BBC ja Fox ovat faktaa, mutta al-Jazeera ja Pravda ovat propagandaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!