Liha-nuudelikeitto Pho Bo on Vietnamin kansallisruoka. Hyvän perusliemen tekeminen vie aikaa, mutta kätevän pikaruoan siitä saa, kun perusliemen valmistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja lisää loput raaka-aineet keittoa lämmitettäessä.
Raaka-aineet:
Naudanluita ja häränhäntää (tai lihaliemikuutioita), iso keltasipuli, inkivääriä, tähtianista, kanelitanko, rouhittua mustapippuria, kalakastiketta, viinietikkaa, noin 300 grammaa mureaa naudanlihaa, kevätsipulia, minttua, korianteria, thaibasilikaa, tuoretta chiliä, limettiä, pari isoa kourallista pavunituja sekä 700 grammaa riisinuudeleita.
Valmistus:
Keitä liemi, johon tulee 2,5 litraa vettä, 1 kilo naudanluita ja 1 kilo häränhäntää. Anna kiehua 3-4 tuntia. Kuori vaahto huolellisesti. Vaihtoehtoisesti liemen voi tehdä kanan- tai lihaliemikuutioista.
Pilko iso sipuli ja noin parin sentin inkivääripala. Paista kevyesti. Lisää liemeen paistettu sipuli ja inkivääri, 3-4 tähtianista, kanelitanko, hyppysellinen rouhittua mustaapippuria, 2-3 ruokalusikallista kalakastiketta ja ruokalusikallinen viinietikkaa. Anna liemen porista noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarpeen vaatiessa vielä kalakastiketta. Poista tähtianikset ja kanelitanko. Lisää ohueksi leikattuja naudanlihasuikaleita.
Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa siten, että ne ovat kypsiä suurinpiirtein silloin kun lisäät lihasuikaleet keittoliemeen.
Tarjoilu:
Nosta lautaselle nuudeleita ja lisää keittoliemi. Koristele kourallisella kevätsipulia ja tuoreita yrttejä. Tarjoa eri kulhoista pavunituja, limettilohkoja ja ohuiksi renkaiksi leikattua punaista chiliä.
Ilmestynyt Kumppanissa 1/2004