Huijausmeilijengin jäseniä kiinni Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan poliisi pidätti toukokuussa kuusi länsiafrikkalaista epäiltynä huijausmeilijengin jäsenyydestä. Jengi yritti huijata tuhansia puntia uhreiltaan.
Poliisi uskoo, että pidätetyt ovat osa kansainvälistä huijaus –ja huumekartellia. Miesten uskotaan lähettäneen tuhansia huijauskirjeitä –ja sähköposteja.

Poliisi takavarikoi pidätyksen yhteydessä suuren määrän huumeita, tietotekniikkaa ja väärennettyjä henkilöpapereita. Pidätykset saattavat merkitä tärkeää läpimurtoa taistelussa kansainvälistä huijausrikollisuutta vastaan.

Muutama vuosi sitten Nigerian hallitus laittoi Financial Times -lehteen ilmoituksia, joissa varoitettiin ihmisiä ahneudesta ja suorastaan typeryydestä lähteä mukaan huijauskirjeiden houkutuksiin. Mikäli ihminen jäi varoituksista huolimatta pyydykseen, kyseessä oli hallituksen mukaan puhtaasti oma vika ja menetettyjä rahoja oli turha tulla pyytämään hallitukselta takaisin. Nigerian hallitus on perustanut huijauksia vastaan taistelevan yksikön Lontooseen
.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!