Maailman ympäristöjärjestö?

Ympäristökysymykset ovat planeetan kokoisia ongelmia. Maailmanlaajuisesti valtioiden poikki vaikuttavia kysymyksiä pitäisi pohtia omilla vakituisilla demokraattisilla foorumeillaan. Missä siis viipyy Maailman ympäristöjärjestö WEO?

Rion ympäristökokouksesta on kulunut 10 vuotta. Siellä tehtiin useita päätöksiä, joilla parannettaisiin maailman ympäristön tilaa. Yhdestäkään päätöksestä ei ole pidetty kiinni. Sopii toivoa, että kun vuonna 2002 Johannesburgissa pidetään Rion seurantakokous, niin viimeistään silloin annettaisiin virallinen lähtölaukaus WEO:lle. Uusi järjestö veisi keskitetysti eteenpäin ympäristöasioiden globaalia
agendaa ja toisi kaivattua vastapainoa myös Maailman kauppajärjestölle WTO:lle.

Nykyinen YK:n ympäristöohjelma UNEP tarjoaa hyvän alustan, jonka päälle WEO:n voisi synnyttää. Johannesburgissa tarvitaan siis vain poliittista tahtoa — myös Suomen päättäjiltä ja virkamiehiltä.
 

Linkit:
Kansalaisjärjestöjen ilmasto-sivusto

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!