Intia suunnittelee HIV-positiivisten pakkorekisteröintiä

Intian hallituksessa on käsittelyssä lakialoite, jonka mukaan HIV-positiivisten on ilmoittauduttava viranomaisille ja heistä aletaan pitää rekisteriä. Ehdotusta lieventämään on aloitepakettiin liitetty määrärahoja uusien HIV-testauspaikkojen avaamiseen ja tiedotustoimintaan, jonka erityisenä kohteena ovat raskaana olevat HIV-positiiviset naiset.

Intian terveysministeri C. P. Thakur perustelee ehdotustaan sillä, että aloite on paras keino saada selville Intian HIV-positiivisten todellinen määrä. ”Meidän on päästävä selville tartunnan saaneiden määrästä voidaksemme mitoittaa toimenpiteemme sen mukaisesti”, Thakur sanoi lehdistötilaisuudessa.

Thakur on aiemmin syyttänyt YK:n aidsjärjestöä Unaidsia Intian aids-lukujen paisuttelemisesta. Kesäkuussa Unaids julkaisi raportin, jonka mukaan 560 000 intialaista lasta on tullut orvoiksi aidsin vuoksi. HIV-positiivisten parissa vapaaehtoistyötä tekevän Sharan-järjestön edustaja Bitra George pelkää ehdotuksen johtavan siihen, että ihmiset eivät enää saavu HIV-testeihin. Häpeä asian julkistumisesta ajaisi monet tartunnan saaneet tukiverkkojen ulkopuolelle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!