Mitchin tuhoihin ei löytynyt rahaa

Viime vuoden lokakuussa Väli-Amerikassa riehunut hirmumyrsky Mitch ei laajasta kansainvälisestä julkisuudesta huolimatta saanut avustajamaita höllentämään kukkaron nyörejään. YK:n kehitysjärjestön UNDP:n rikkailta avustajamailta pyytämästä 82 miljoonan dollarin avusta saatiin kerättyä vain vaivaiset 5,8 miljoonaa.

Myrsky tuhosi pahiten Hondurasia, jossa yli 6 000 ihmistä menetti henkensä ja 300 000 joutui kodittomaksi.

Kansainvälisten avustusrahojen vähäisyys on vienyt köyhät Keski-Amerikan maat myös kilpailuun tukidollareista. Paradoksaalisesti maat joilla on suurin tarve tukeen, omaavat heikoimmat resurssit uskottavien apusuunnitelmien laatimiseen.

”Tilanne täällä Hondurasissa on lähes yhtä heikko kuin runsas puoli vuotta sitten. Maan hallitukselta puuttuu selvä strategia ja avustusrahat jäävät saamatta”, arvioi UNDP:n edustaja Zoraida Mesa.

Maailman Palat Kumppanissa 4/99:
Uganda kitkee korruptiota
Pakolaiset eriarvoisia?
Mitch ei kirvoittanut apua
Singapore hirttolistan kärjessä
Argentiinalaisnuoret uskovat solidaarisuuteen
Marcelo Salas on mapucheintiaani
Swapo vastustaa totuuskomissiota
Huumekauppa paisuu
Meksikon zapatista-huijaus paljastui
Suomi tukee Perun suojelualuetta

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!