• 2.11.2007

  Lyhyet palat

  Kuolemanrangaistuksesta luovutaan yhä useammassa Afrikan maassa. Argentiinan isomuurahaiskarhut ja kapusiiniapinat ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon. Japanilaisnaiset tienaavat miljoonia kotitöiden ohella. Kuukauden kelpo kapine haastaa syyskauden muoti-ilmiön, Facebookin.

 • 2.11.2007

  Indonesian puolueet kalastavat "haaleiden" muslimien ääniä

  Lähes kaikki indonesialaiset ovat muslimeja, mutta uskonto ei kuitenkaan näyttele suurta roolia valtaosan elämässä. Muslimipuolueiden suurin haaste onkin "haaleiden" muslimien kannatuksen voittaminen.

 • 2.11.2007

  Euroopan unioni ajaa omaa etuaan Afrikassa

  Kolonialismin aikana Afrikka oli eurooppalaisille maaperä, josta se saattoi vapaasti poimia kaiken haluamansa. Kirjoittajan mukaan Eurooppa jatkaa samalla linjalla: vapaakauppasopimukset tekevät Afrikan entistä alttiimmaksi ulkomaisille vaikutuksille.

 • 2.11.2007

  Puhe & kupla: Oman tilan kaipuu

  Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät kaipaa ympärilleen hiljaisuutta. Kirjoittajalle ahdistusta ei aiheuta itse meteli, vaan sitä aiheuttavat ihmiset.

 • 2.11.2007

  Lobbarit ovat vaikuttamisen ammattilaisia

  Lobbaamalla pyritään vaikuttamaan arvovaltaisiin henkilöihin. Valtakunnan päättäjien agendalle yltävätkin parhaiten ne asiat, joiden puolesta pidetään kunnolla meteliä. Lobbarit tietävät, milloin ja miten poliitikkoja kannattaa lähestyä.

 • 2.11.2007

  Kaksi aikuista ja 34 sambialaista katulasta

  Skotlantilainen pariskunta keksi oivallisen tavan auttaa katulapsia: tarjota heille oma kotinsa. Suurperheen maatilalla harjoitellaan viljelyä ja muita taitoja tulevaisuutta varten.

 • 2.11.2007

  Machu Picchun muinaisesineet palautetaan omistajilleen

  Yhdysvaltalainen Yalen yliopisto palauttaa Perun valtiolle inkojen muinaiskaupungista löytyneet esineet, jotka ovat olleet Yalen hallussa lähes sata vuotta.

 • 2.11.2007

  Emmanuel Toumewo

  Kotkan saarella asuu Emmanuel Toumewo, vuoden aikuisopiskelija ja tuore levyseppä-hitsaaja, josta työnantajat kilpailevat. Toumewo ei ymmärrä, miksi kaikki ovat hänestä niin kiinnostuneita.

 • 2.11.2007

  Hyvä lobbari on oikeassa paikassa oikeaan aikaan

  Englantilainen Susi Dennison on yksi Amnesty Internationalin neljästä EU-lobbarista. Työssä tarvitaan kärsivällisyyttä ja kykyä verkostoitua.

 • 2.11.2007

  Kiinan moderni taide kertoo lähihistoriasta

  Kiinassa sensuuri on lieventynyt huomattavasti Mao Zedungin ajoista. Maota käsittelevät nykytaiteen teokset kiertävät maailmaa, mutta Pekingissä aika ei kuitenkaan vielä ole kypsä niiden esittelylle.