• 2.11.2007

  Hyvä lobbari on oikeassa paikassa oikeaan aikaan

  Englantilainen Susi Dennison on yksi Amnesty Internationalin neljästä EU-lobbarista. Työssä tarvitaan kärsivällisyyttä ja kykyä verkostoitua.

 • 2.11.2007

  Kiinan moderni taide kertoo lähihistoriasta

  Kiinassa sensuuri on lieventynyt huomattavasti Mao Zedungin ajoista. Maota käsittelevät nykytaiteen teokset kiertävät maailmaa, mutta Pekingissä aika ei kuitenkaan vielä ole kypsä niiden esittelylle.

 • 2.11.2007

  Kun lobbaus johtaa oikeussyytteeseen

  Vaikuttamistyöllä on riskinsä: Intialainen farkkutehdas haastoi hollantilaiset työläisen asemaa ajavat järjestöt oikeuteen maineensa tahrimisesta.

 • 2.11.2007

  Afrikan aseelliset konfliktit tulevat kalliiksi

  Afrikassa on teetetty tutkimus, joka kertoo maanosan sysänneen yhtä paljon varoja sotimiseen kuin se on saanut kansainvälistä apua. Raportti antaa kuitenkin harhaanjohtavaa tietoa afrikkalaisten rahankäytöstä, sillä suurin osa avusta kohdistuu valtioihin, joissa aseellisia selkkauksia ei ole.

 • 2.11.2007

  Levyarvostelut

  Ripatti esittelee malilaisen kitaristi-laulajan Habib Koitén, jonka tuotanto ylittää perinteiden rajoja. Lisäksi Ripatti suosittelee perinnetietoista tangoa ja johdattelee kuuntelijan mielikuvituksen syövereihin suomalaisen Uttu Aavaksen tuotannon kautta.

 • 2.11.2007

  Vanhuus kaukana synnyinmaasta

  Somaliasta Suomeen tulleet Husein Moaw ja Muhumed Moalim Omar ovat eläkkeellä - käytäntö, jota he eivät tunteneet kotimaassaan. Molemmat ovat viihtyneet Suomessa hyvin, mutta jotkut asiat voisivat silti olla paremmin.

 • 2.11.2007

  Banaaniyhtiö rahoitti Kolumbian kuolemanpartioita

  Kolumbian sisällissodan osapuolet kiristävät rahaa maassa toimivilta ulkomaisilta yrityksiltä. Banaaniyhtiö Chiquita sai sakkorangaistuksen tuettuaan tuhansiin murhiin ja ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneitä puolisotilaallisia joukkoja.

 • 2.11.2007

  Mosambikin maaseudulla lobbarit ovat harvassa

  Pohjois-Mosambikissa asuva Esa Salminen yritti etsiä kotiseudultaan lobbaria. Aliravittujen ja lukutaidottomien ihmisten mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämäänsä osoittautuivat lähes mitättömiksi. Kun valtio ei osoita kiinnostusta, kukaan ei edes jaksa yrittää.

 • 2.11.2007

  Ystävä löytyy slummin laitamilta

  Mitä tehdä, kun matkalla törmää pieneen ystävään, jolla ei ole kotia? Anna Haukka auttoi
  eteläafrikkalaisen tytön slummiin suojaan.

 • 2.11.2007

  Nykytanssi kasvattaa luottamusta

  "Adugna" on Etiopian ensimmäinen ja suurin nykytanssiryhmä, joka on antanut monelle nuorelle ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa itseään. Ryhmän nimi merkitseekin onnea.