• 2.11.2007

    Kaksi aikuista ja 34 sambialaista katulasta

    Skotlantilainen pariskunta keksi oivallisen tavan auttaa katulapsia: tarjota heille oma kotinsa. Suurperheen maatilalla harjoitellaan viljelyä ja muita taitoja tulevaisuutta varten.

  • 2.11.2007

    Machu Picchun muinaisesineet palautetaan omistajilleen

    Yhdysvaltalainen Yalen yliopisto palauttaa Perun valtiolle inkojen muinaiskaupungista löytyneet esineet, jotka ovat olleet Yalen hallussa lähes sata vuotta.

  • 2.11.2007

    Emmanuel Toumewo

    Kotkan saarella asuu Emmanuel Toumewo, vuoden aikuisopiskelija ja tuore levyseppä-hitsaaja, josta työnantajat kilpailevat. Toumewo ei ymmärrä, miksi kaikki ovat hänestä niin kiinnostuneita.

  • 2.11.2007

    Hyvä lobbari on oikeassa paikassa oikeaan aikaan

    Englantilainen Susi Dennison on yksi Amnesty Internationalin neljästä EU-lobbarista. Työssä tarvitaan kärsivällisyyttä ja kykyä verkostoitua.

  • 2.11.2007

    Kiinan moderni taide kertoo lähihistoriasta

    Kiinassa sensuuri on lieventynyt huomattavasti Mao Zedungin ajoista. Maota käsittelevät nykytaiteen teokset kiertävät maailmaa, mutta Pekingissä aika ei kuitenkaan vielä ole kypsä niiden esittelylle.

  • 2.11.2007

    Kun lobbaus johtaa oikeussyytteeseen

    Vaikuttamistyöllä on riskinsä: Intialainen farkkutehdas haastoi hollantilaiset työläisen asemaa ajavat järjestöt oikeuteen maineensa tahrimisesta.

  • 2.11.2007

    Afrikan aseelliset konfliktit tulevat kalliiksi

    Afrikassa on teetetty tutkimus, joka kertoo maanosan sysänneen yhtä paljon varoja sotimiseen kuin se on saanut kansainvälistä apua. Raportti antaa kuitenkin harhaanjohtavaa tietoa afrikkalaisten rahankäytöstä, sillä suurin osa avusta kohdistuu valtioihin, joissa aseellisia selkkauksia ei ole.

  • 2.11.2007

    Levyarvostelut

    Ripatti esittelee malilaisen kitaristi-laulajan Habib Koitén, jonka tuotanto ylittää perinteiden rajoja. Lisäksi Ripatti suosittelee perinnetietoista tangoa ja johdattelee kuuntelijan mielikuvituksen syövereihin suomalaisen Uttu Aavaksen tuotannon kautta.

  • 2.11.2007

    Vanhuus kaukana synnyinmaasta

    Somaliasta Suomeen tulleet Husein Moaw ja Muhumed Moalim Omar ovat eläkkeellä - käytäntö, jota he eivät tunteneet kotimaassaan. Molemmat ovat viihtyneet Suomessa hyvin, mutta jotkut asiat voisivat silti olla paremmin.

  • 2.11.2007

    Banaaniyhtiö rahoitti Kolumbian kuolemanpartioita

    Kolumbian sisällissodan osapuolet kiristävät rahaa maassa toimivilta ulkomaisilta yrityksiltä. Banaaniyhtiö Chiquita sai sakkorangaistuksen tuettuaan tuhansiin murhiin ja ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneitä puolisotilaallisia joukkoja.