17.2.2025
”Ahaa, dekoratsioon!” – Kolmekymmentä vuotta sitten basaarista löytynyt lintuhäkki toimii seinäkoristeena
Tunisian basaarista hankittu koristeellinen lintuhäkki ei lintua kaipaa. Lukija kertoo rakkaan matkamuistoesineensä tarinan.
17.2.2025
Tunisian basaarista hankittu koristeellinen lintuhäkki ei lintua kaipaa. Lukija kertoo rakkaan matkamuistoesineensä tarinan.
11.5.2024
Maailma kylässä -festivaalille saapuvan Emelin musikki yhdistelee arabialaisia perinteitä, länsimaisia vaikutteita sekä elektronista ja klassista tyyliä.
6.3.2024
Virtaukset muuttuvat arvaamattomasti, vesi on oudon lämmintä. Meri on käymässä sen tunteneille vieraaksi. Merestä elantonsa saavien ihmisten nyt havaitsema kriisi tulee koskettamaan koko rannikkovaltioiden väestöä eli noin 500 miljoonaa ihmistä. Kuvareportaasi Tunisiasta, Ghanasta ja Italiasta.
22.9.2023
EU käyttää apua siirtolaisuuden pysäyttämiseen Nigerissä, Libyassa ja Tunisiassa sen sijaan, että se yrittäisi pysäyttää köyhyyden, kritisoi Oxfam. Sen mukaan EU saattaa rikkoa sekä omia sääntöjään että OECD:n ohjeita.
14.3.2023
Väkijoukot ovat hyökänneet Tunisiassa mustia siirtolaisia, opiskelijoita ja turvapaikanhakijoita vastaan yhä voimakkaammin sen jälkeen, kun presidentti Kais Saied kommentoi siirtolaisia rasistisesti helmikuussa. Monet uhrit on pidätetty sen jälkeen, kun he ovat ilmoittaneet teoista poliisille.
24.8.2021
Tunisiassa on kuukauden ajan keskusteltu siitä, onko maan presidentti Kais Saied syyllistynyt vallankaappaukseen vai ei erottaessaan pääministerin ja jäädyttäessään parlamentin toiminnan. Nyt presidentin itsevaltaiset otteet ovat koventuneet.
12.8.2021
Tunisia on arabimaista ainoa, josta tuli vuoden 2011 kansannousujen jälkeen demokratia. Heinäkuun lopussa maan presidentti Kais Saied kuitenkin erotti pääministerin ja jäädytti parlamentin toiminnan. Ihmisoikeusaktivisti Nosra Ayari uskoo, että maan demokratia kestää, tutkija Monica Marksin mukaan riski diktatuuriin paluusta on suuri.
12.1.2021
Pitkän tähtäimen valmiussuunnitelman kannalta keskeistä on saada maahan lisää erikoistuneita ammattilaisia, sanoo terveystieteiden jatko-opiskelija ja punaisen puolikuun vapaaehtoinen Hamdi Lamine.
29.10.2020
Maailma.net aloittaa juttusarjan suomalaisista, jotka ovat päätyneet kansainvälisiin kehitys- ja ihmisoikeustehtäviin. Anna Autio on edistänyt Pohjois-Afrikan lehdistönvapautta, johtanut Maailmanpankin ihmisoikeusrahastoa ja tutkinut Kosovon ihmisoikeusloukkauksia. Hän on oppinut työssään realismia – mutta ei kyynisyyttä.
28.4.2020
Dora Dalila Cheffi muutti Suomesta uusvanhaan kotimaahansa Tunisiaan tekemään taidetta vuonna 2018. Hänen ensimmäisessä soolonäyttelyssään esillä oli muun muassa multimediainstallaatio, johon kuuluu arabiankielinen Finlandia-hymni.