• 29.8.2024

    Pariisin vaihtoehtoinen Pride-kulkue pyrkii palauttamaan tapahtumaan politiikan ja protestin – Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja: ”Ilo on kapinan muoto, ei sen vastakohta”

    Ranskassa on keskusteltu siitä, onko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävä Pride-tapahtuma riemukas kansanjuhla vai yhteiskunnallinen protesti. Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen sanoo, että Suomessa tehdään töitä sen eteen, että Pride-tapahtumat sisältävät ilon lisäksi yhteiskunnallisen tavoitteen.

  • 10.1.2024

    Maailman Kuvalehden leffanäytöksessä kurkistettiin 70-luvun Madagaskariin ja Ranskan siirtomaakauden vaikutuksiin

    Maailman Kuvalehti näytti ennakkona ranskalaisen Robin Campillon uuden elokuvan Punainen saari (L’Île rouge) Finnkino Kinopalatsissa Helsingissä.

  • 3.2.2022

    ”Usein hoidamme poliisin väkivallasta aiheutuneita vammoja” – Virkavallan otteet kovenevat, silti tuhannet siirtolaiset pyrkivät veneellä Ranskasta Englantiin

    Yhä useampi siirtolainen ylittää Englannin kanaalin, tai ainakin yrittää sitä. Kanaali on vienyt satojen hengen ja politiikka kovenee. Vaikeuksista huolimatta tuhannet siirtolaiset odottavat Ranskan rannikolla sopivaa hetkeä: yötä, jona ylitys tapahtuu.

  • 26.11.2021

    Kirjavia matkamuistoja postiluukusta

    Postikorttien kirjo on hengästyttävän laaja, on mustavalkoisia kaupunkikuvia ja mauttoman räikeitä kollaaseja. Postikortit ovat värikäs muisto matkalta.

  • 4.10.2021

    Joka kodin kitch-kokoelma

    Jääkaapin oveen kertyvät magneetit kertovat perheenjäsenille, että he ovat olleet matkan päällä mielessä.

  • 25.8.2021

    Vintageyrittäjä Maarit Kautto: ”Jopa esiteinit tulevat ostoksille äitiensä kanssa, koska eivät halua ostaa mitään uutta. Koulujen ympäristökasvatus on tuottanut tulosta”

    Oltiinpa Porvoossa, Pariisissa tai Buenos Airesin kulmilla, vintagea suosivat asiakkaat arvostavat vaatteen historiaa, laatua ja yksilöllisyyttä.

  • 24.2.2021

    Ranskassa keskustelu jumalanpilkasta ja islamista jatkuu kiihkeänä

    Tilannetta helpottaisi, jos muslimien oma ääni kuuluisi mediassa paremmin ja usko tulisi näkyviin sellaisena kuin se useimmille Ranskan muslimeille on: yksityisenä ja kiihkottomana asiana, Taina Tervonen kirjoittaa.

  • 15.2.2021

    Essee: Usko – esille vai piiloon?

    Uskonnollisuuden harjoittamista koskeva keskustelu on saanut lisää kerroksia ja kierroksia. Uskonnollisuuden näyttäminen on alkanut nivoutua yhtä tiiviimmin osaksi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymyksiä, antropologi ja toimittaja Lea Pakkanen kirjoittaa.

  • 9.10.2020

    Museot ylläpitävät valkoisen ylivallan tarinaa

    Black Lives Matter -liike on nostanut orjuuden ja siirtomaahistorian perinnön tapetille Euroopassa. Mitä se tarkoittaa museoissa?

  • 8.6.2020

    Tarinoita koronakaranteeneista – Pariisi, Ranska

    Toukokuussa 2020 koko maailma oli lähes pysähdyksissä koronaviruspandemian vuoksi. Julkaisemme kolme omakohtaista tarinaa eri puolilta maailmaa.