Artikkelikuva

Joka kodin kitch-kokoelma

Jääkaapin oveen kertyvät magneetit kertovat perheenjäsenille, että he ovat olleet matkan päällä mielessä.

Onko tämä tuttu näky? Jääkaapin ovi täynnä eri maista kerättyjä magneetteja? Tämä lienee todellisuus tuhansissa maailman jääkaapeissa. Perheessämme tätä alettiin harrastaa heti, kun lapset alkoivat reissata omin päin.

Kitschiksi luokiteltavista matkamuistoista tuli yhteinen juttu, jolla paitsi muistutetaan omasta matkasta, myös kerrotaan perheenjäsenille, että he ovat olleet mielessä mukana kyseisellä matkalla.

Ja mitäs täältä löytyy: Amsterdam pittoreskeine taloineen ja polkupyörineen, Tinoksen saaren vintagehenkinen kahvilakyltti, Malagan flamencotanssijatar, Barcelonan fudisstadioni Camp Nou, Rooman kolosseumi, Pariisin Eiffel-torni, Ibizan hiekkaranta, New Yorkin pilvenpiirtäjät, Lontoon Big Ben, Mallorcan saaren kartta, Prahan vanha kaupunki, Rondan ikiaikainen vesijohtoverkosto, Pietarin silta, Viipurin pyöreä torni, Essaouiran klassinen seinäkaakeli.

Kaksi magneettia loistaa persoonallisuudellaan: Kolumbian perinteinen volteado-hattu ja Kataloniassa sijaitsevan Gironan kaupungin symboli: kärpänen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!