• 5.6.2024

  Politiikalla pelastettiin sademetsää Brasiliassa ja Kolumbiassa – Maailmanlaajuisesti metsää katosi viime vuonna aikaisempaa enemmän

  Brasiliassa ja Kolumbiassa katosi viime vuonna vähemmän sademetsää kuin edellisvuonna, selviää tutkimuksesta. Sademetsien kokonaistilannetta vesittivät metsäpalot ja kiihtyvä puiden kaataminen Boliviassa, Laosissa ja Nicaraguassa.

 • 9.6.2022

  Etelän nuoret ilmastoaktivistit näyttävät mallia – metsien istutusta, roskien keruuta ja kansainvälisiä kokouksia

  Maailman nuoret eivät ole vastuussa ilmastokriisistä. Sen seurauksista eniten kärsivien maiden nuoret ovat kuitenkin luonnonsuojelun suunnannäyttäjiä.

 • 10.9.2020

  Kuin lasi viiniä tai hyvää seksiä – auttaminen on riskibisnestä, jossa asiat menevät välillä pahasti mönkään

  Finlandialla palkitun tietokirjailijan Mari Mannisen uusin teos ruotii hyväntekeväisyyttä. Tietoa aiheesta kaivataan lisää, sillä joskus hyvääkin tarkoittava auttaja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

 • 15.9.2015

  Aikapommit tappavat Laosissa

  Laosissa 40 vuotta sitten päättynyt sota vammauttaa yhä, sillä maastossa on paljon räjähtämättömiä räjähteitä. Kuntoutuskeskus Cope auttaa myös muita vammautuneita.

 • 4.5.2012

  Kumiplantaasit vievät maat laosilaisilta

  Kiinalaiset kauppaavat kumipuuviljelmiä paikallisille epäedullisilla sopimuksilla.

 • 2.9.2008

  Laosilainen ostoslista

  Laosilaisten elämä muuttuu ulkomaisten sijoittajien rynniessä maahan: kiinalaiset valtaavat parhaat kauppapaikat, keräilymetsät muuttuvat kumipuuplantaaseiksi ja padot pysäyttävät kalastuksen.

 • 3.3.2008

  Kahlittu Mekong

  Sivujokien valjastaminen on täydessä vauhdissa Mekong-joen alajuoksulla. Nyt jättipatoja suunnitellaan myös pääuomaan. Päättäjät eivät juuri välitä joen luonnonarvoista tai alajuoksun jokivarren asukkaista.

 • 2.10.2007

  Soppaa rottinginversoista

  Rottingista valmistettuja huonekaluja löytyy ympäri maailmaa. Saman lajin versoista tehty keitto on kuitenkin paikallinen herkku. Laosin viljelyksillä kesätöissä ahkeroivat nuoret poimivat rottinginversot ja muut ruoka-ainekset läheisistä metsistä.

 • 3.9.2007

  Koulu opettajien silmin

  Kumppani selvitti, minkälaisissa olosuhteissa eri maiden opettajat työskentelevät.

 • 4.9.2006

  Digikuilu Mekongjoella

  Thaimaan ja Laosin rajalla kulkee Mekong-joen lisäksi myös melkoinen digikuilu. Kun Thaimaassa lupaillaan kannettavia tietokoneita koululaisille, Laosissa tietokoneluokka löytyy vasta yliopistotasolla. Molemmissa maissa parasta opetusta antavat järjestöt.